Sr. Windows Administrator

Sr. Windows Administrator

Interview Questions

1.List all the Windows FMSO roles and their functions:

Answer:
1. Schema Master
2. Domain naming master
3. Infrastructure Master
4. Relative ID (RID) Master
5. PDC Emulator
2.What command line utility can be used in Windows to rename a domain?

Answer:
rendom
3.You have installed a Windows Server DNS server, but because of security reasons, you have to install this behind a firewall. What port on the firewall must be opened so that users can access the server?

A) IP and UDP port 42
B) UDP and TCP port 53
C) TCP 53 but not UDP
D) PPTP and UDP 21

Answer:
B
4.What is the maximum number of databases allowed per storage group in Exchange Enterprise Edition?

Answer:
5

5.What Exchange command can be run to test transaction log files for damage or corruption? (Specify command with relevant parameters)

Answer:
To test a log file for suspected damage, run the following command:
eseutil /ml Log File Name

For example, to test a log file that is named E00123ab.log,
type: eseutil /ml e00123ab.log

6.If an Ethernet port on router was assigned an IP address of 172.16.1.1/20, what is the maximum number of hosts allowed on this subnet?

A) 2046
B) 8190
C) 4094
D) 4096
E) 1024

Answer:
C
7.Which of the following statements is/are true about ‘metrics’ used in routing protocols?

A) A metric is a measure of trustworthiness and availability of a route.
B) A metric is the administrative distance of a routing protocol.
C) Both of the Above
D) None of the Above

Answer:
A
8.You are given the following address: 123.45.9.24/25. Determine the subnet mask and subnet address.

A) 255.255.255.128 and 123.45.9.0
B) 255.255.255.192 and 123.45.9.0
C) 255.255.240.0 and 123.45.0.0
D) 255.255.255.240 and 123.45.9.16

Answer:
A
9.At which OSI layer does data translation and code formatting occur?

A: Network
B: Physical
C: Data link
D: Transport
E: Session
F: Presentation

Answer:
F
10.What PPP protocol provides dynaic addressing, authentication, and multilink?

A) HDLC
B) LCP
C) NCP
D) X.25

Answer:
B

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.