Network Administrator

Network Administrator

Interview Questions

1.Which of the following commands can be used to delete the configuration stored in NVRAM?

A) erase startup-config
B) erase running-config
C) delete nvram
D) erase nvram

Answer:
A and C
2.What port does telnet use by default?

Answer:
23
3.Is this statement correct or incorrect? “Layer 2 of the OSI model is responsible for switching data whereas Layer 3 of the OSI model is responsible for routing the data.”

A) Correct
B) Incorrect

Answer:
A
4.If an Ethernet port on router was assigned an IP address of 172.16.1.1/20, what is the maximum number of hosts allowed on this subnet?

A) 2046
B) 8190
C) 4094
D) 4096
E) 1024

Answer:
C
5. At which OSI layer does data translation and code formatting occur?

A: Network
B: Physical
C: Data link
D: Transport
E: Session
F: Presentation

Answer:
F
6.What is a trunk link?

A) A link that is only part of one VLAN and is referred to as the native VLAN of the port
B) A link that can carry multiple VLANs
C) A switch port connected to the Internet
D) Data and voice capability on the same interface

Answer:
B
7.What PPP protocol provides dynamic addressing, authentication, and multilink?

A) HDLC
B) LCP
C) NCP
D) X.25

Answer:
B
8.Which of the following statements is/are true about ‘metrics’ used in routing protocols?

A) A metric is a measure of trustworthiness and availability of a route.
B) A metric is the administrative distance of a routing protocol.
C) Both of the Above
D) None of the Above

Answer:
A
9.Which of the following routes will be used to forward data in a situation where a routing table contains static, RIP, and IGRP routes destined to the same network with each set to its default administrative distance?

A) The IGRP route
B) The static route
C) The RIP route
D) All three will load balance.

Answer:
B
10.MAC addresses are a feature of the _______________ layer.

A) Logical Link Control Layer
B) Data Link Layer
C) Physical Layer
D) None of the Above

Answer:
B

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.