Database Administrator

Database Administrator

Interview Questions

1.Name four DBCC commands that are commonly used for database maintenance?

Answer:

Any of the following:

DBCC CHECKDB
DBCC CHECKTABLE
DBCC CHECKCATALOG
DBCC CHECKALLOC
DBCC clearspacecaches
DBCC dbreindex
DBCC dbreindexall
DBCC dbrepair
DBCC SHOWCONTIG
DBCC SHRINKDATABASE
DBCC SHRINKFILE
2.What is the system function in SQL used to retrieve the current user’s user id?

Answer:
USER_ID()

3.What is the command line tool used for administration of Windows SharePoint Services or Office SharePoint?

A) stspam
B) stsadmin
C) stsadm
D) ststool

Answer:
C

4.Which of the following are the recovery models used by SQL Server? (Select all that apply)

A) SIMPLE
B) BULK_LOGGED
C) HALF_LOGGED
D) FULL

Answer
A,B and D
5.What is the process of automating the backup of database and transaction log files on a production SQL server, and then restoring them onto a standby server?

A) Log Automation
B) Log Shipping
C) Stored Procedure
D) Heap Transfer

Answer:
B

6.In Microsoft SQL Server what command is used to rename a database?

Answer:
sp_renamedb
7.What command is used to display or change server-level settings in MS SQL Server?

Answer:
sp_configure
8.Which of the following SQL keywords is used to change or set a users permissions? (Select all that apply)

A) GRANT
B) ALLOW
C) DENY
D) REVOKE

Answer:
A, C, and D

9.Where are web part resources contained? (Select all that applies)

A) In the registry hive
B) SQL
C) GAC folder
D) Referenced in the web.config file

Answer:
B, C and D
10.Which of the following system databases in Microsoft SQL stores information regarding database backups, SQL Agent information, DTS packages, SQL Server jobs, and some replication information such as for log shipping?

A) Master
B) tempdb
C) model
D) msdb

Answer:
D

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.